Pages

Monday, October 12, 2009

raya @ bagan serai & teluk intan

suatu hari Ms. S bertanya pada cik sentul, "sentul, you ikut i raya rumah oyen & atex nak sabtu ni?"

cik sentul yang memang free weekends ni mengangguk sambil tersenyum tanda setuju. mestilah nak, rumet~~ raya rumah member since foundation... huhu~ lagi pulak, tak pernah i sampai ke rumah oyen & atex dalam hampir 5 tahun kenal & berkawan dengan mereka.

lalu, hari sabtu, jam 11.10 pagi, 2 buah kereta keluaran perodua (kelisa & kancil), milik Ms. S dan oyen pun bertolak dari utp menuju ke destinasi raya pertama - bagan serai yakni rumah atex. rombongan raya kami terdiri daripada:

  1. kereta kancil oyen : oyen, dieba, ain, sabrina
  2. kereta kelisa Ms. S : Ms. S, cik sentul, atex & adik atex(angah)

macam-macam yang kami bualkan sepanjang perjalanan ke rumah atex. sempat juga rombongan kereta oyen snap-snap gambar on the way tu.. [haha! patutlah you all lambat sikit pagi tu.. testing mode kamera ka?? hehe~ =P ]


dalam kereta tengah drive atas highway..isk3 :: oyen+ain+dieba+sabrina

atex ni cik sentul kenal masa sama-sama masuk silat tahun 2005 kat utp. orangnya lembut & sopan-santun. kakak yang suka mengalah, kata mak atex. hihi. selama cik sentul kenal atex ni, tak pernah nampak dia marah. kalau marah pun rasa cik sentul, muka dia maintain ayu macam tu gak.. huhu~ kalau belajar silat dulu pun rasa cam atex ni wanita melayu terakhir je.. hehe.. sayang atex! (^,^)


atex & Ms. S rumetku

sampai-sampai kat rumah atex dalam lingkungan waktu zohor. mak atex masak nasi ayam kat kami. memang perut ngah bunyi-bunyi time tu.. almaklum perjalanan dari utp ke bagan serai pun mengambil masa satu jam lebih. huhu~ nyum2.. makan time!!!


before serang :: amik gambar dulu~ hehe.. =P


yeay~~ mari makan~~ terpaksa duduk bawah semua orang sebab barulah syiok~~ hehe =P

before bergerak ke teluk intan (rumah oyen), kami semua ambil kesempatan untuk berehat kejap kat rumah atex yang comel tu. ada yang tidur [conquer 2 bilik terus.. isk3.. haha!], ada yang solat [bagus2.. solatlah kamu sebelum kamu disolatkan], ada jugak yang tengok tv.. so, dalam pukul 4.00 pm tu, kami pun dah ready2 nak ke teluk intan. before bertolak, kami [err... kami ke, cik sentul je? hehe] yang memang pantang tengok kamera ni bergambar kenangan dulu dengan famili tuan rumah~


famili atex.. atex ada 4 beradik & dia yang sulung. adik atex (lelaki) sorang lagi tu pemalu takmo bergambar.. huhu.. [malu sebab ada dieba kot.. tulah dieba, ko sek usha dak tu.. malu/takut dah dia nak keluar bilik~ ]


gambar formal & ayu-ayu kontrol kami sebelum kamera snap 9 kali after tu.. haha!! [aku tak tahu nak wat gaya apa korang~~~~ dieba : "salam, salam" =P ]


ni kira orait lagi ni.. masih ayu lagi ni.. ada gambar yang lagi tak tahan you all~~ tak boleh upload sini... untuk tatapan peribadi sahaja~~ muahahahaha =D


dieba bersalaman dengan mak atex @ bakal mertuanya [dieba berangan].. atex : hish, aku tak nak adik ipar macam dieba.. hahaha.. leh pulak~~ korang ni kelakar la... ^___^
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

next destination is ke rumah oyen di teluk intan. nama sebenar dia nurul ain binti abdul shurur [we share the same name! ^___^]. dia ni member cik sentul, merangkap partner masa belajar silat dulu. orangnya tinggi lampai, bermata eksotik & peramah sangat. oyen ni sepanjang cik sentul kenal dia, jenis yang outspoken & ceria sangat. mulut dia bising, tapi hati dia baik.. huhu~ dia pun anak sulung macam cik sentul! ada 6 beradik, tapi sekarang ada 5 je. oyen pun merupakan seorang yang tabah. sayang oyen! (^,^)


oyen & umi [sori..blur sket gambarnya..huhu]

dalam perjalanan 3 jam lebih tu, kat batu gajah ada hiburan untuk kami semua.. haha! sebuah 4wd boleh pulak saing-saing kat tepi kereta kami 2 buah ni siap lambai-lambai tongkat dagu kat cermin tingkap tu. haih~ yang paling suka flirt ngan abg 4wd tu ialah siapa lagi kalau bukan...dieba~ hahaha! nyesal cik sentul tak snap gambar abang tongkat dagu.. huahuahua~ =D


ha! tu dia nombor plat abang dieba..haha! =D

sampai rumah oyen sekitar waktu maghrib. rumah oyen sangat luas ok.. cik sentul rasa macam masuk surau je. mak ayah oyen sangat baik. mak dia sporting & sangat macam oyen tapi versi kurus & rendah sikit. kitorang dijamu dengan mihun/makaroni sup, rojak buah & lemang+rendang. sedap sangat~ mak korang pandai masak!! hehe.. sempat belajar buat kuah rojak dari mak oyen ^___^


the food~


erm... lazat~~ =P

macam-macam yang diborakkan dengan mother oyen yang kami semua panggil umi. dari kpli - permohonan sebagai pendidik, bencana alam & macam-macam lagi. seronok sangat cik sentul dapat berkenalan dengan keluarga oyen.


kami

terima kasih semua untuk raya trip yang sangat bermakna ni. insyaAllah ada umur panjang, kita bertemu lagi.. [mode : sedih sebab nak gi kerteh dah.. huhu~]

pesan cik sentul, saling doa-mendoakan lah kita ya. jaga diri semua.. all the best in life! kahwin jangan lupa jemput.. hihihi ^____^v

6 comments:

kellydibahotzz said...

hehe~!!

mari2...cik dieba nk berkomen2..haha~
trip ni sgt best okeii, sgt2laa beshh~!! tp yg lg best smpt curik2 dgr addin memetik2 gitarnye bsame angah sbagai rtis kt c2, kn along(refer to cik atex)kn, along apruv dieba kn2...hahaha...

pjlnn ke umh oyen smpt plk mencipta drama flirting2 ngn airforce tuh! huhu... sowieee rkn2, xde niat, tp nk wat cane, saye yg dh prektis2 nk jdk rtis(yela,tuk mse dpn ngn gitaris kt umh along tu =p), ngn x semena2 airforce tu cm berminat plk nk jdk penonton, so sbgai artis kene la lmbai2 sket nk jge hati penonton, btol x rkn2, i try to be profesional okeii,hahahaha....

tapi papep0n, nasi aym mak atex sgt sedap!!! x tipuu sedapp~~~ plus,bihun sup aym mak oyen sgt bertong2 dlm perot sayee,waaaa, 2 hari saye mase menikmati kesedapan ituu....thanxx makcik n umii, saayaangg kamuuu~~~~ hehe

niway...thanx to cik sentul juge 4 diz memorable p0st + mem'popular'kn name cik dieba dlm post ni...i like glamer2 ni taw~~

peaccee xOxO

oyenks said...

ain, tenkiuu banyak2 sebab sudi datang ke teratak buruk saya nuuu
haha, tak suka ayat surau itu
mungkin sebab ada kata2 islamic yg ditampal di dinding tu kot ;P
ummi saya sangat suka kamu semua datang2 hari tuu ;)

thanks jugak sebab join this trip
dan memeriahkan lagi perjalanan ziarah menziarah ni.mmg patut diamalkan selalu kan kan

terasa rapat semula setelah sekian lama paling last kite rapat time silat duluu
rinduu.. ;)
baru nak start titik tolak permulaan kita gather2 tapi ain dah nak g kerteh
sedih ;'(

takpe la, ape2 pun doakan yg terbaik untuk ain
nurul ain sayang nurulain jugak!heeee~` \(^__^)/

cik sentul said...

wah~~ terharu korang leave comment sini ^___^

dieba.. ain berpeluang kenal2 lagi ngan dieba since last time kita kenal pun during convo yang ala2 stress tu kan? hehe..
baru first time ain hangout ada dieba & lain2, tp x rasa canggung pun.. thanks dieba sudi baca post ain pasal trip raya kita ni.
senang2, dtglah melawat lg ek..hihi ^___^

oyen.. owh, jejak kasih jugak ni!
dulu mmg rapat ok~~
xtahan nak gelak guling2 sebenarnya bila ko start cerita pasal gaya menumbuk kita dolu2 tu..
ahahahahaha~ sgt mengimbau kenangan..
tp tula.. aku dah nk p kerteh dh..
memori yg ade trip hr tu, insyaAllah akan terlipat kemas dlm ingatan aku ^___^
oyen, jgn marah tau.. istilah surau tu actually aku gunakan sebab masa aku masuk umah ko tu rasa tenang & damai..mcm dalam surau =)
luas tu scare fizikalnya, tp kt perasaan aku tu.. supp.. trase u..
xburuk pun rumah ko, oyen.. malah ko patut bersyukur ada rumah yg lapang, ok! ^___^

wah~~~ kalau ada izza mcm umi + mak atex kata sure lg havoc korang..kan?kan?
teringin aku nk join lagi trip yg ada korang ni~!! ^___^

syaima' said...

mak aih panjang nye comment2 korg ni. hehe.

apa2 pun. sy pun gembira dgn trip raya ini. n happy jg sbb sume org happy`~ :)

oyenks said...

oh,dun get me wrong
words tak suka tu bukan maksud betul2 tak suka
maksudnya mcm tak sangka ain tulis cammmtuu.. terharuu lagi sbnrnye
hehehe
sori, penggunaan perkataan saya kengkadang mmg tahape2 sket
ngeeee~`

wahhh, mmg betul panjang2 komen ni
i like~~~~~~
selalunya komen sume kontot2 jek
so first time la nih ,merasa golongan2 yg buat komen panjang2! ;D

syai busuk, komen kontooot jek!
ngehekhek!

atex said...

wah~~ amtla berjela2 korg komen d cni.

ni aku pun nak tinggalkan komen.hehe.
thanz korg coz sudi dtg raye2 umah aku yg x sebape tu~~~~~ mak aku sgt terhibur ngan korg. bapak aku yg jarang2 nk gelak tu pun tersenyum2 kambing tgok korg ok!!! tahniah kerana telah berjaya menceriakan famili aku.hehe~

waa...next time gathering jom kite same2 meriahkan lagi yok!!

to dba yg pasan nk jd adik ipar aku. ko x layak jd artis coz alunan gitar adik aku yg sdp tu akan hancus bile ko nyanyi~!! (hahaha...gurau2 ye dba~)

pe2pun, aku syg korg sume!!!!