Pages

Friday, February 25, 2011

update sikit.. huhu~

assalamualaikum,

hehe.. lamanya tak update blog =)
apa khabar semua? harap semuanya jawab "HEBAT!, alhamdulillah"

well, dah beberapa bulan tak menulis atas sebab sibuk dengan kerja & business, and tambah pulak dengan ketiadaan line internet yang laju di kerteh tu.. almaklum, lepas Ms. S pindah keluar after bernikah dengan Enchek A, dia bawak sekali modem streamyx dia yg laju tu.. huhu.. jadi cik sentul gunakan broadband celcom je since tak lama dah menetap kat kerteh ni coz will be tranferred to KL soon!! alhamdulillah!! =)

actually, just to update u on a list of events yg agak menarik & berlaku in my life starting November 2010 until todate in a bulky way since dah agak berhabuk & bersawang blog cik sentul ni [huhu.. cian enchik blog & followers.. huhu] .. so mungkin in this list ada jugak la seketul dua event yang tertinggal but it's ok kan? karang tulis semua dah macam selebriti plak.. hehe.. =)

so here goes.. bismillah..

*on business*
1. alhamdulillah, rangkaian semakin besar, ramai jugak downline & sideline yang laju gila & dah potong income cik sentul beberapa kali. siapa kata bisnes ni piramid, kayakan orang atas?
2. ada 2 3 org partners di kerteh yg dah join & that's positive. just that, everyone kena tumpu pada matlamat & tujuan hidup u all, focus, seek help & u'll succeed =)
3. baru2 ni kursus NDO dah diadakan di Besut, Terengganu + Gambang, Pahang + Tawau, Sabah.. subhanallah!! orang pedalaman kat tawau pun sangat menitikberatkan pendidikan anak2, kita yang agak terkehadapan kat semenanjung ni kenapa tak rebut peluang? siapa suruh jadi distributor if taknak? cukup jadi user pun boleh generate income from home. diri sendiri tu je yg malas sebenarnye..
4. akan berhijrah ke KL soon, so senang sikit utk buat SGM & personal coaching plus attend training2 kat KL.. oh! sungguh tak sabar utk menaikkan income! =)

*on makan gaji*
1. PPA year end review dah setel dgn boss. tak tahulah apa resultnya, apepun, lega dah sudah..
2. Leadership Talk terakhir yg cik sentul handle sangat memuaskan hati.. syukur alhamdulillah, walaupun banyak dugaan & cabaran, plus kena marah dgn boss yang cerewet & politik pejabat yang membosankan.. cik sentul puas semua dah setel for this financial year.
3. Budget training burst! haha! salah siapa? aku ke boss? ke subordinate yang memandai2 verify je training? or org dlm each department yg tak tercontrol budget? haha.. apepun, training bagus utk development staff.. pernah ke budget tak burst? huhu~ justify je lah nanti kat board.. kan boss? =P
4. tak lama je lagi cik sentul nak pindah KL.. alhamdulillah, moga ini yang terbaik!

*on life as a whole*
1. life has been great all this while! tipulah kalau kata takde dugaan & cabaran semua tu. banyak kali jatuh bangun, nangis tengah malam atas sejadah, termenung & jadi kurus. but if the end result is just fine, then syukur... Allah tak kejam & tak zalim.. kita je yang tak pandai memanfaatkan masa & peluang. so, be grateful & cherish every moments. tak tahu esok kita ada lagi ke tak atas muka bumi ni kan?
2. ehem, buat jejaka2 yg ada simpan hati kat cik sentul tu, maaf ek.. hari tu dah ada orang merisik cik sentul. tanggal 25 Dec 2010.. =) happy sangat & syukur May ni akan formally engage.. nikah & kenduri? will inform u all soon, dont worry! doakan kami bahagia hingga ke syurga.. amin =)
3. hectic? yes, but fun! every weekends balik KL, jumpa group & family. kadang2 diserang migrain sebab tak cukup rehat.. but, usia muda sekejap je. manfaatkan & dont listen to all the negative words. no one knows my full potential. diorang boleh kutuk, mengata or cakap belakang.. tapi diorang tu sebenarnya penakut utk keluar dari comfort zone masing2.. hidup memang susah tapi sampai bila? change! that's the keyword.
4. love all the way... sayang, sayang, sayang.. love Allah, love the prophet, love mom & dad, love siblings, family, 'him' & future family.. gaduh2 sikit & tak sefahaman kadang2 tu biasalah.. tapi, doakan moga dipermudahkan semuanya.. amin..

so, that's it! wah~~ berapa minit ni cik sentul menaip? haha.. harap ni summarize everything la..
kalau pasal kawan2, ramai yang dah mengakhiri zaman bujang mereka.. budak2 STF (fatin, dayah talha, jannah aka jenny dalam blog cik sentul =D and etc), budak2 UTP.. huh, ramai.. termasuklah Ms. S (dah pregnant dah pun!) and anep, my upline.. semoga berbahagia semuanya..

so to all, kalau boleh if nak berjaya in anything u do, praktikkan ni :-
TIPS 6S
S1 Sabar
S2 Semangat
S3 Sanggup
S4 Sedia berkorban
S5 Serius
S6 Syukur

and tinggalkan yang ni:-
6M
M1 Malas
M2 Marah
M3 Merajuk
M4 Menyalahkan
M5 Menyombong
M6 Manja

live life to the fullest!

nota kaki : siapa-siapa berminat utk jadi distributor kat kerteh/paka/dungun/kemaman, contact me asap. komen kat sini & tinggalkan your details, we'll set up appointment for discussion. Rebut peluang utk jadi jutawan beriman & bertaqwa =)

3 comments:

Gerakan said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

ainsuffian said...

nice, but tak faham

no imnida said...

K.AIN. SAYA FATIN.. SAYA AMIK SIKIT KATA2 K.AIN KT DLM BLOG AKAK ... SGT TERCABAR N TERBAKAR BILA BACA ... THANKS AKAK ... BUAT FATIN LBH BERANI UNTK BERUBAH !!! K.AIN HEBAT!!!