Pages

Friday, July 24, 2009

termenung

sejak masuk balek u ni, aku kerap termenung.. Ms. S rumet aku rr tegur.. tnya "nape Sentul? ko sek termenung je.. makan termenung, atas katil termenung, ade problem ke?"

hmm..

nape ye?

aku pun cuba muhasabah balek, apa yg agak2 nya dah membuatkan aku kerap termenung, menerawang jauh ke dalam satu dimensi yg 'termenung' .. huhu..

suspected root cause

aku rasa aku ni tgh susah hati pasal jodoh.. aku ni jenis easy going, n senang rapat ngan org especially guys.. so since last yr, aku dh terima luahan rs hati jejaka2 yg kata mereka dh jatuh hati kt aku.. ade yg bg tru emel, ade yg bg hint2 je.. bukannya aku x faham.. tp aku xtahu nk jwb sume hasrat tu mcm mn.. aku buntu..

ada sorang tu aku dh tolak, tp mak ayah dia plak bertanyakan aku n cakap "tahun depan kita bincang seriously ngan family dia".. walhal aku dh tolak that guy.. n bila aku ckp, nape x bgtau je kt parents ape jwpn aku? dia just diam.. meaning?? dia masih simpan harapan la!! urgh..

dan baru2 ni aku receive lg satu emel psl hal yg sama..

bertambah lg calon dlm senarai aku.. aduh~

usaha

aku try usaha ngan merisik sume2 jejaka tu tru seorang teman ni since dia ade sorang adik yg leh baca perwatakan org.. utk tahu lebih lanjut tntg personaliti diorg, tp, tang istikharah tu aku x konsisten.. mungkin aku kena lebih usaha lg utk beroleh petunjuk..

or.. mungkin jugak Allah x bagi lg aku petunjuk tu since im not ready ke?

Allahu A'lam..

hmm..

n baru2 ni kerap kedengaran sebuah lagu yg pernah didedikasikan kat aku oleh sumone ni di winamp rumet aku..

buat aku susah hati lagi n menerawang jauh.. oh Tuhan, apakah makna semua ini?

masalah nyer..

mungkin ni sume berpunca dr aku kut.. maybe peribadi or cara aku berkomunikasi ke..

kdg2 bila dh ramai sgt yg suka kt aku ni aku jd gelisah plak.. which one is my mr. right?

habes tu now ni mcm mane?

nak taknak aku kena gak bg keputusan kan? kena make up my mind gak kan.. xkan nk biar je.. aku ni kalau lame2 susah hati leh bikin terjun bangunan gak ni kalau x kuat iman.. nauzubillah..

so, solution nye? double up the effort.. aku kena serius dlm mintak petunjuk psl jodoh aku ni.. at least, if aku dh tahu, leh la aku plan my future kan.. mane nk fikir family aku lg, career aku lg.. n my education now ni lg.. this is not a small matter.. aku x bleh lenggang kangkung, lengah2, n buat taktahu je.. mereka2 tu pun tgh letak hrpn kan kt aku.. so, aku berdoa moga2 pasni usaha aku membuahkan hasil n aku dpt petunjuk sapekah gerangan "that special sumone for me" tu..

doakan moga semuanya dipermudahkan n beroleh hanya yg terbaik dariNya..ameen..

la tahzan!

nota kaki : baru start blaja master dh kena pikir sume2 ni.. hidup berpasang2an tu fitrah.. dah Allah jadikan kita mcm tu.. nak xnak, kena lalui sumenye.. kahwin tu pun sunnah Rasul.. baik utk diikuti kerana byk hikmahnya.. termenung lagi.

2 comments:

MBM said...

hahaha...
Gua suka lu punya entry yang ni Cik Sentul.

kinda agreed when u talked about 'there way u r communicating'... Senang bikin orang salah paham wooo....hehehe

'baru sambung master dah start pikir nak kahwen'

takde apa yang salah lor dengan pemikiran macam tu. in fact... Don't u agreed that we r receiving more and more 'kad wangi' from our friends? instead of our parents friend dolu-dolu...

cik sentul said...

memang leh bikin org salah faham ek maaruf cara aku communicate?

uhu~~

kad undangan kahwin member now ni mmg dh start byk dah.. aku punya je xtahu bila.. haha =P