Pages

Thursday, September 10, 2009

aktiviti hari ni : kerja kerja tidur kerja

pagi ; cik sentul ke PG office. Ms. S tumpangkan cik sentul ke sana. jam 11.00am bertolak. sampai-sampai sahaja jumpa kak nurul & dia pun bagi la kerja pertama -> highlight nama recipient kat surat, lipat & masukkan dalam envelope. then cop. then major borhan lak bagi kerja -> buat slide show presentation dia untuk 8 Okt ni.. haha! boleh tak?? baik aku je yang present nanti.. kuikui~~ takpelah.. buat jelah.. *sigh*

tengahari ; pergi masjid an-nur bersama-sama sheshe & didi yang kebetulan pagi tadi bekerja di IRC. so.. alang-alang dekat dengan PG office, cik sentul pun tumpanglah mereka.. huhu.. kami solat zohor jemaah & tunggu time untuk briefing sempena bertugas as usher dalam majlis berbuka puasa with PETRONAS petang ni. Ms. S tiba lewat sikit since dia bertolak dari bilik. hujan turun renyai-renyai. jam 2.40pm, En. Azmi berilah taklimat pasal tugas kami. student PG yang jadi usher -> cik sentul, Ms. S, didi, sheshe, syazana & selebihnya adalah student final year under Dr. Suzi. ni kali kedua cik sentul hadir ke majlis berbuka PETRONAS ni.. dulu masa time undergrad pergi sekali je, then dah tak pegi dah sebab serik berebut meja.. huhu~

petang ; habis je briefing, cik sentul bantai tidur sepam. ngantuk giler.. penat guna otak untuk slide presentation major tadi kot.. ye ar.. not my bidang [even aku pun ada belajar pasal apa yang dia nak present tu dulu.. tapi dah berkurun la..] .. bangun untuk solat asar & then siap-siap untuk ke masjid.. tengah nak siap-siap tu, member bilik sebelah datang nak belajar pakai shawl lak.. haha! aku bukan reti sangat.. tapi ajar je la yang mana aku mampu.. budak tu budak master gak, tapi from UKM.. hari tu cik sentul balik ke utp dari tempoh kuarantin tu ngan dia la.. huhu~

"sentul, hihi.. nak mintak tolong ni.. ajarkan macam mana pakai shawl macam yang sentul selalu pakai tu" pinta member tu.

"err... ok~ ^___^" jawab cik sentul tersipu-sipu.. eden pun baru jo belajar pakai bendalah ni yang~~ uhuk2.. tapi takpolah.. eden kongsi jugak la ilmu yang tak seberapo ni ngan ekau yo.. uhuk~

maghrib ; yeay~~ berbuka~!!!! kitorang ni kena entertain makcik-makcik yang dijemput dari sekitar perak tu.. tapi masa awal-awal smpai tu kitorang cam blur-blur & bantai tangkap gambar dulu.. & masa time berbuka pun bukannya kitorang duduk semeja ngan makcik-makcik tu [aku pergi duduk dengan student PG & final year yang jadi usher.. sheshe & syazana je yang setia menemani makcik-makcik tu].. so, yang lain ni macam jadi usher sekejap je.. ahahahahaha.. best dapat duduk kat tempat VIP/staf.. ada la yang tolong serve kan.. hehe.. full gila perut.. burp! alhamdulillah..


sempat lagi bergambar time 'bertugas' .. haha!
dari kiri Ms. S, syazana, cik sentul, nana, nia falah, didi & sheshe



sesi borak-borak with makcik


aktiviti didi, Ms. S & cik sentul bergambor sementara menunggu waktu berbuka



please jangan jeles sebab kami dapat seat VIP.. served! haha~

sambil-sambil makan tu tengok-tengok khemah sekeliling cam tak penuh je.. dak utp malas turun kut.. H1n1 nyer pasal ke?? taktau la nak cakap.. tapi cam bahagian muslimat memang banyak kosong la.. tak macam dulu-dulu masa cik sentul kecik lagi kat utp ni.. memang berebut & kitorang akan siap tugaskan member yang 'cuti' untuk cop meja.. azan je, makan kurma & kuih-kuih dulu then solat maghrib jemaah.. after tu makan-makan berat -> nasi & lauk-lauk.. then time isyak dah tak larat nak jemaah kat masjid.. pakat-pakat ngan syazana untuk solat jemaah isyak & tarawikh berdua je di bilik.. ehe~~


Ms. S & I before berbuka..


Ms. S & I after berbuka.. [pakai kamera phone baru cik sentul dari my first allowance GA.. ahaha~~ mantap sentul, pasni ko makan roti jela.. duit dah habis kat phone.. =p ]


bergambar kenangan with Dr. Suzi (berdiri tiga dari kiri) before balik

malam ; research !!!! dah lama sangat tergendala ni.. please, jangan malas, sentul! ok stop blogging.. sambung research... ngaaa~~~ T____T

5 comments:

MBM said...

akak master beli hp apa?

Hannah said...

ain~~ muke dh oke.. hehe.. nice2.. nk jugak gy PET nye jamuan berbuka puase.. uhuks~`

cik sentul said...

ala.. handphone biase2 je.. sony ericsson G705 .. huhu~

hannah..!! can't wait to meet u this weekends!! ala.. nanti u keje ngan pet leh buka ngan diorang lg but not as a student la at that time.. huhu~

syaima' said...

wah. byk nye gmbr yg bertambah. ehehe

cik sentul said...

ehehehe~~~
credit to u & yani for the nice n beautiful pics~ ^___^v