Pages

Wednesday, September 16, 2009

test ??

"sentul, u nak ikut i, sob, bob & azam jaga test SAD malam ni tak?" soal Ms. S tengahari itu.

"jam berapa tu?" soal cik sentul inginkan kepastian.

"8.15 malam.."

"ok lah.. i join u all" cik sentul membuat keputusan.

sampai-sampai sahaja di blok N, sob & bob sudah berada di dewan test..

"nak susun macam mana ye kertas-kertas ni? semua sekali 85 orang students.." sob meminta pendapat kami yang hadir.

setelah berbincang, kami sepakat menyelang-nyelikan meja yang berkertas soalan vertically.

8.30 pm .. test pun bermula ..


shh.... senyap semua...

subjek SAD ni diajar oleh Ms. Aliza Sarlan, dan sob merupakan GA yang bertanggungjawab tutoring budak-budak yang dalam tahun kedua, semester pertama BIS ni.

sejam pertama berlalu... aish... dah mula start bosan dah sebab test nye mengambil masa 2 jam..

"eh, sentul.. kata handphone baru.. tangkap ar gambar sepam.. leh kau update blog nanti," bob mencadangkan.

'eh..eh.. dia pulak yang semangat suruh aku update blog.. siap bagi idea suruh tangkap gambar tu..' kata cik sentul dalam hati.

"ha.. nice idea gak tu bob.. tolong," cik sentul pun menghulurkan sony ericsson G705 - camera mode kepada bob.

cik sentul.. ala ala ala...


Ms. S .. Mr. A.. eyp eyp.. watpe tu ha..


sob (berbaju merah) meronda dewan dengan penuh dedikasi


bob.. memerhati dari belakang.. so adik-adik, jangan pandang belakang.. huhu~

pengalaman pertama jaga test cik sentul yang tak dapat cik sentul lupakan ialah bila ada seorang student ni cuit cik sentul masa cik sentul tengah edarkan attendance sheet dari meja ke meja.

"miss.. are u from Malaysia? or.. Indonesia?" soal pelajar itu.

"I am Malaysian" jawab cik sentul. dalam hati dah tergelak dah ni. apa aku pakai macam ni memang macam indon ke? hahaha... nice~~ boleh menyamar ar pasni =P

"which school are u from?" soalnya lagi.

"STF" jawabku ringkas.

"then u must be kak sentul batch triple o four. u are my senior an i am ur junior" kata pelajar itu.

"owh! really? what a small world.."

"cepatnya buat master... akak beza dengan saya 2 tahun je" boraknya lagi.. tengah test ni padahal.

"hehe.. i grad awal.. eh, ok.. focus now" i said.

selepas habis test, aku pergi mendapatkan student yang mengaku junior aku tu and kami bertukar-tukar contact details.

"nanti boleh saya tanya-tanya akak sebab sama course.." ujarnya ceria.

huhu.. indon / malaysia?? apa bezanya? lu pikir lah sendiri...

nota kaki : di kesempatan ni, nak ucap selamat hari raya, maaf zahir batin kepada semua.. halalkan makan, minum, ilmu, harta if ada cik sentul ter ter ngan korang ek.. drive safely & enjoy your raya!!

6 comments:

John Emmanuel Edmund said...

huhu.. jaga exams da ye.. :)

Bob said...

nanti kalau ada test lagi kiteorg roger2 cik sentul lagi eh..hehe..slamat hari raya =)

HambaAllah Yang Memakmurkan said...

camni rupanya pengalaman jaga test ek..hehe

slamat hari raya!

cik sentul said...

hehe.. yup2 john.. mcm interesting for me at first.. tp kalau lame sgt leh bikin bosan smpai jadila aktiviti seperti yg anda lihat di dalam gambar.. huhu =P

bob..beres2.. =D

AO..nak try jaga test jgk?hehe..

kEyrOL~ said...

sorry cik sentul x g beraya rumah. uhu~ sibuk baru blk dr siam~

cik sentul said...

owh, keyrol..
xpe2.. maybe next time, insyaAllah ^___^