Pages

Sunday, August 16, 2009

alhamdulillah...cik sentul dengan rasminya bergraduasi !!


abah, cik sentul & mama

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

[sebak cik sentul bila mizi nyanyikan lagu ni dalam Dewan Chanselor tadi.. huhu]

-------------------------------------------------------------------------------------------------


tQ P !! u r soooooo sweeeeeeetttt !! ^___^v

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"tahniah!" kata abah.

mama cik sentul hanya mampu bergenang air mata. speechless. huuu~

"tQ abah, tQ mama.." cik sentul mengucapkan terima kasih dalam emosi yg tertahan2..

abah call wan di kampung.

"nah, cakap la sendiri kek dio" kata abah dalam telefon kpd wan.

"... menitik air mato wan dongar namo sentul tadi maso dio umum tu. wan doa moga2 berjayolah cucu2 wan sumo.. " kata wan cik sentul. sebak & sayu.

mengalir jugak air mata cik sentul pagi tu. hish, abah ni suke tau tengok orang nangis..

"air mato kegembiraan" bak kata wan.

selepas tu, habis semua saudara-mara abah call utk memaklumkan aku dah selamat berkonvokesyen. aku lihat abah & mama gembira sangat dan bangga. mungkin kerana aku adalah anak mereka yang pertama berjaya mendapat segulung ijazah dari universiti yg berprestij spt utp.

alhamdulillah.. syukur pada Allah.. 4 thun setengah pengajian aku di utp ni akhirnya dapat jugak konvo..


^____^

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"ha.. senyum.. pandang sini... " kata photographer N.

"ok, sini pulak.." kata photographer E.

tiba2 sahaja mereka muncul ntah dari mana dan trus men'snap' gmbar cik sentul & parents.

"nah, untuk awk" kata P sambil menghulurkan sejambak bunga ros merah+teddy bear comel.

"err..." cik sentul tergamam tapi masih lg tersenyum.

"ok, pose sini pulak.." sambung photographer N.

"jangan risau pasal muka tu sentul.. nanti leh edit.. kan N?" kata abah cuba menghilangkan consciousness aku tentang keadaan wajah yang agak darurat.

"beres..."

terima kasih P, N dan E kerana sudi snap gambar cik sentul sempena convo.. cik sentul agak malu sebenarnya tapi sebab ni hari konvo cik sentul, so.. enjoy je la even x bape sihat sgt.. err.. korang, FOC kan? hehehe ^___^


bestnye kalau mereka ni pun ade skali td..

nota kaki : tahniah buat rakan2 seperjuangan yg turut konvo hari ini .. & selamat berjaya untuk masa depan !!! jangan mudah putus asa, ok?? ^___^v

6 comments:

oyenks said...

dah selamat graD!
tak sempat jumpe pun kan ;)
teringat sweet2 moment time fondation hik3~~
all da best in ur life going ;D

cik sentul said...

hehe.. sweet memories tu..
^___^
oyen.. insyaAllah sempat jumpe..
i kat utp lg sambung study..
huhu..
=)

all d best final yr!!
go go go !!

Ismi Huda said...

congrats ain. sebak juga dengar lagu tu masa konvo hari tu

cik sentul said...

btul2..
nearly nanges dalam hall..
^___^

tahniah jugak buat kak huda~!!

MBM said...

kenapa mereka-mereka yang bawah tu x datang sekali ea?

cik sentul said...

erm.. sebab mereka super nakal!
x terbendung nak kawal nanti.. huhu~