Pages

Friday, August 21, 2009

skin condition update, master & ESQ 165

alhamdulillah.. yeay~!!

hari ni, sume dry skin kt muke cik sentul dh tanggal dengan sendiri nya, meninggalkan hanya lapisan kulit baru yg baru tumbuh.. still merah sket la pipi kanan.. cam pakai blusher sebelah muke je kan.. hahaha... nway, i'm so happy.. syukur kpd Allah taala... tQ Allah.. tQ Allah.. tQ Allah..

jumpe didi siang tadi pun dia agak kagum & kata "ha.. dah ok dah kulit muka tu.. naseb baik.."

masa saing na kat building 1 utk ke seminar PhD/Master under Dr. Rohiza pun dia cakap kat cik sentul "kulit sentul dah lawa balik.. nanti x lama hilanglah parut2 tu sume.. na yakin"

uhu... terharu pula...

masa cik sentul prasan sume dry skin dh tanggal, cepat2 cik sentul tunjuk muka baru kat my rumet, Ms. S..

"Ms. S..!! kulit kering i dah xde~~~"

"tengok ! tengok ! ee... ha'ahlah... hepi2... ^____^ " [cuba bygkan muke ceria Ms. S..hihu~ =P ]

alhamdulillah.. so, now ni, sng sket la nak menjaga kulit n pakai tudung.. kalau x, agak susah sebab jaga kulit muka yg kering tu.. takot2 yg x bape kering tertanggal jugak.. nanti habes parut.. huhu.. now ni.. dah leh rileks sket.. just kena jaga2 panas mentari je la.. syukur lagi.. =)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"ok, sentul. next monday i wish u can come n see me with your proposed title.. n next 2 weeks u present plak, ok?" kata Dr. Rohiza.

"orait Dr." jawab cik sentul.. waicheh.. konfiden je~~

seb baik la Dr. Rohiza paham kondisi kesihatan aku yg teruk last week. aku ni sangat2 bertuah la dapat SV yg sangat supportive & sporting.

urgh.. jangan take for granted sudahlah sentul!! [peringatan utk diri sendiri]

peace~~ ^___^v

-------------------------------------------------------------------------------------------------

malam pulak, ade talk sempena Ramadan Discovery Opening Ceremony kat Chancellor Hall..


ni ler Chancellor Hall (CH)

yup! Chancellor Hall ~ tempat cik sentul amik scroll hari tu ler.. huhu..

tapi, Ms. S ajak ke CH sebenarnye utk gi gathering ESQ... so, cik sentul pun siap2 la.. semangat nih nak gathering..

sampai2 je .. oh! kami TERsilap baca nada sms tu..

alkisah.. rupa2nya bukak booth utk PROMOTE gathering among ALUMNI esq UTP je.. haha!

so, alang2 cik sentul dah ada kt ctu, aku pun buatlah apa yg patut.. [beramah-mesra, borak2, n tanya2 kabar alumni yg ade time tu la]

booth dh siap setup, banner, bunting sume ade.. dalam hati cik sentul "mak aih, diorg ni dasat.. time aku jd TEAM dulu xde sume2 ni"

tibe2 plak, Mr Md Noor Rosli panggil dari kejauhan.. ade yg x kena ke?? tup2.. booth kena tutup pulak..

aiseyh~

hmm..

meeting. brainstorm macam-macam.

perkongsian anep & ahli2 TEAM lain sangat bagus. ader hikmah rupenye malam ni cik sentul follow rumet.

barulah tahu ade problem skit2 rupanya diorang ni.. xpe2.. tu sume cabaran, dugaan tu.. jangan cepat putus asa, ok??

"Dan Kami jadikan di antara mereka itu pemimpin-pemimpin yang memberi petunjuk dengan perintah Kami kerika mereka sabar. Dan adalah mereka meyakini ayat-ayat Kami"
(As-Sajjadah : 24)

"Setiap daripada kamu adalah pemimpin dan kamu semua bertanggungjawab terhadap orang di bawah jagaanmu"
(HR Bukhari dan Muslim)

personally utk cik sentul, perjumpaan tu ala2 renungan & recharge sikit.. cik sentul pun blaja sumthing ^___^

so, pasni adik2.. LOA ye... ingat.. LOA.. [LOA : line of authority]

lagi satu PERANCANGAN.. ingat lagi AL-FATIHAH x?? Plan-Do-Check-Action ?

muhasabah.

nota kaki : ESQ 165 .. berminat??? nanti cik sentul story kat u all ok!! later.. insyaAllah... ^___^

4 comments:

Hannah said...

congrats kulit dh oke.. hehe~`

MBM said...

padan la kelam kabut tutup booth semalam....yadaaa..yadaa...yadaa..
=p

Asfa Asfera said...

bagus2.. alhamdulillah, dah beransur baik ^^

ainsuffian said...

alhamdulillah~ ^___^